Campanya Star Wars Legion – Conquest

V.1.1
Resum: 

La campanya consisteix en una conquesta planetària.

Es crearan 4 grups de forma aleatòria.

Cada grup comença amb 8 sistemes planetaris agrupats en 2 regions. En total 32 sistemes i 8 regions. Al final de 4 rondes, el grup que controli més regions, guanya la partida.

 

Per portar el control de regions i sistemes, utilitzarem el següent mapa:

Fases de joc

Cada ronda té dos fases:

1.- Assignació

2.- Batalla

 

    • Assignació
      En aquesta fase els membres de cada grup s’han de posar d’acord per assignar un sistema base per cada jugador.
      I també han de dir quin sistema atacarà cada jugador.
    • Matxing
      Entre les dos fases del joc, es produirà el matx. Aquí l’àrbitre llistarà els enfrontaments i els farà públics per tal que tothom els vegi.
    • Batalla
      En aquesta fase cada jugador ha de disputar la seva batalla d’atac i tantes de defensa com vulgui/pugi.

Reglament

 

La campanya està pensada per un grup màxim de 16 jugadors.

Només hi podrà haver, com a màxim, 4 jugadors per grup.

 

La campanya durarà 4 mesos.

Cada ronda durarà 1 mes.

 

Inici de la campanya

 

Les regions estan delimitades amb una línia de color groc.
Els
sistemes estel·lars estan separats entre si amb una línia de color blanc.
Una doble línia groga indica que no son sistemes confrontants.

A l’inici de la campanya, cada grup triarà dues de les regions disponibles al mapa. L’elecció de les regions es farà de la manera següent:

Grup 1
Grup 2
Grup 3
Grup 4
Grup 4
Grup 3
Grup 2
Grup 1

 

Mapa de les regions

Un cop triades les regions, començarà la primera ronda.

 

Fase d’assignació

Cada jugador de la facció ha d’escollir un sistema planetari vàlid. Es considera vàlid qualsevol sistema que pertanyi al grup, tot i que per poder atacar el sistema haurà d’estar confontant amb un sistema enemic.
Dos jugadors del mateix grup no poden estar en un mateix sistema a no ser que no hi hagi més sistemes disponibles.

El sistema planetari de cada jugador en cada ronda, serà la seva “base”.

Un cop triats els sistemes base, cada jugador ha d’escollir quin sistema vol atacar. Només es pot escollir un sistema confrontant i que no sigui del seu grup. Dos membres d’un mateix grup no poden atacar un mateix sistema planetari.

El líder del grup és l’encarregat de passar-li a l’àrbitre tots els moviments dels seus membres durant els primers dies de cada ronda de la següent manera:

 

Nom jugador // Base // Sistema que ataca

Ex: ZAT // Corellia // Sullust

 

Resultat de l’assignació

Un cop tots els líders han passat les assignacions de cada jugador a l’àrbitre, aquest farà els emparellaments corresponents.

 

Normes comunes a totes les batalles:

  • Sempre que s’ataqui una base, el jugador que jugui a la seva base (el defensor) serà el jugador blau.
  • Si el sistema atacat no és cap base, el grup defensor haurà de designar un jugador per defensar el sistema. Aquest serà l’encarregat de disputar les batalles necessàries de defensa del sistema. Es recomana que les defenses es reparteixin equitativament entre els defensors, sempre que sigui possible. 

 

Si el sistema que es vol atacar és en aquell torn la base d’un altre jugador, ambós jugadors quedaran emparellats automàticament. 

 

Si el sistema que es vol atacar no té cap base assignada, el jugador atacant s’haurà de posar d’acord amb el grup rival per tal que algun dels membres defensors jugui la partida contra el jugador atacant. 

 

En el cas que dos atacants de diferents grups ataquin un mateix sistema, s’hauràn de disputar 2 batalles per cada jugador. Els enfrontaments es resoldran amb una “lligueta”. S’haurà de comunicar a l’àrbitre el guanyador i els punts de victòria de cada batalla. 

 

En el cas que tres atacants de diferents grups ataquin un mateix sistema, l’àrbitre emparellarà aleatòriament els 4 jugadors. Els 2 que guanyin les batalles, s’enfrontaran entre ells per decidir qui es queda el sistema. 

 

Final de la ronda

Al final de la ronda, l’àrbitre actualitzarà el mapa amb els sistemes conquistats i perduts.

 

Final de la campanya

El bàndol vencedor serà aquell que aconsegueixi més regions.
Si hi ha empat a regions, el desempat es farà comptant el nombre de sistemes conquerits.

 

Sobre les regions i els sistemes planetaris

D’inici, cada grup comença amb dos regions.

Un sistema planetari pot pertànyer a un grup o pot ser neutral.

Un sistema passa a ser neutral, quan no és defensat (en batalla singular) pel seu grup. Si hi ha més d’un atacant, el guanyador de la “lligueta” es queda el sistema.

Un sistema neutral no defensat (en batalla singular), passa automàticament a ser controlat per l’atacant.

Un sistema deixa de ser neutral, quan és defensat amb èxit.

Un sistema neutral no pot acollir una base.

Es considerarà que una regió pertany al grup que control·li més sistemes d’una mateixa regió. Els sistemes neutrals no es tindran en compte per decidir qui controla una regió, i passaran a formar part del grup que controli la regió.

Si a l’inici d’una ronda no hi ha suficients sistemes confrontants on situar les bases, aquesta es podrà situar en un sistema que ja tingui una altra base aliada (o sigui, es podrà posar més d’una base per sistema estelar). En aquest cas, no es podrà situar més d’una base per jugador.
Si un sistema amb més d’una base és atacat, s’hauran de resoldre tots els enfrontaments necessaris (cada defensor haurà de fer com a mínim una batalla).

 

Batalles i control dels sistemes

Si s’ataca un sistema i es guanya, el sistema passa a estar sota el control atacant. En atacs múltiples contra un mateix sistema, el guanyador es decideix amb una “lligueta” o torneig.

Quan s’ataca un sistema i aquest no és defensat en batalla singular (no hi ha acord per disputar una batalla), aquest sistema es marca com a neutral; si era una base, no podrà ser declarat com a base en la ronda següent.

Quan s’ataca un sistema neutral i aquest no és defensat en batalla singular (no hi ha acord per disputar una batalla), aquest sistema passa a ser automàticament del bàndol atacant.

Els sistemes atacats per més d’un grup passaran a formar part del guanyador.

Si un sistema és atacat per més d’un grup i no es pot disputar cap batalla, el sistema passarà (o continuarà) a neutral.

 

Únics

Es podran utilitzar unitats i millores úniques.

Cada vegada que una unitat o millora única sigui derrotada en batalla, s’haurà d’avisar a l’àrbitre, i el grup corresponent no en podrà fer ús fins a la següent ronda de joc.

 

Líder de la facció

Per escollir el líder de cada facció es pot fer com els jugadors vulguin. 

Si un grup no es posa d’acord abans de començar la campanya, l’àrbitre designarà un líder. 

El líder es pot canviar en qualsevol ronda.

Si no hi ha quòrum per escollir un líder, el grup pot recórrer a batalles internes pel lideratge. Un líder escollit d’aquesta manera i que la seva facció sigui la guanyadora de la campanya, serà reconegut com a guanyador del torneig.

Les batalles internes no es veuen afectades per la regla de “Únics” de la campanya.

 

Faccions de menys de 4 jugadors

Per tal que totes les faccions tinguin la possibilitat de conquistar els mateixos sistemes a cada ronda, aquelles faccions que tinguin menys de 4 jugadors podran escollir una base extra per cada jugador de menys que tingui la facció, sempre que hi hagi un sistema estelar lliure on poder situar-la.

La base extra serà per a un jugador que el grup decideixi, i aquest jugador haurà de jugar “doble”. Si el grup no es posa d’acord en qui és aquest jugador, el líder serà qui tindrà una segona base.

 

Informació secreta

La informació sobre quina és la base de cada jugador en cada ronda i quin sistema atacarà, és informació secreta, fins que l’àrbitre la faci pública.

Aquesta informació s’haurà de fer arribar a l’àrbitre al inici de cada ronda.

L’àrbitre donarà les instruccions pertinents a l’inici de cada ronda sobre com i quan s’ha de donar aquesta informació.

Si la informació arriba amb retard, la facció perdrà un sistema per cada dia de retard.

 

Preus i inscripcions:

La campanya té un preu de 10€.

Tots els diners van destinats a premis.

Per inscriure’s us heu de posar en contacte amb en Zat.

 

Premis

Els premis poden variar en funció de la recaptació, però mirarem d’incloure premis per tots els participants, i específics per la facció guanyadora. Exemple de premis: caixes noves, cartes promo, regles, daus o barricades.